Geiten voor Afar families, Ethiopië

Geiten en trainingen in Afar, Ethiopia

Veel families in de Afar regio in het Noordoosten van Ethiopië zijn getroffen door de gevolgen van de heftigste droogte in de afgelopen 20 jaar. El Niño 2015 heeft geleid tot massaal verlies aan vee. Het houden van vee was voor veel families een belangrijke bron van inkomsten. Geiten voorzien in melk en zijn daarnaast een buffer voor onverwachte kosten zoals een urgente medische behandeling. Zelfs nu de omstandigheden beter worden, is het voor veel gezinnen moeilijk om een nieuwe start te maken doordat ze alles zijn verloren.

World Partners heeft samen met haar lokale partner Sun Rise, de Afar families geholpen om een nieuwe start te maken. We hebben gezinnen voorzien van geiten met toegang tot veterinaire zorg en een training in duurzaam ondernemen. De Afar bevolking heeft veel kennis en ervaring opgebouwd in het houden van geiten; met dit project bouwen we voort op die kennis en ervaring.

Ayisha heeft zes kinderen en als gevolg van de droogte heeft zij al haar koeien en geiten verloren. Ze is met haar gezin weggetrokken naar een plek waar ze voedselondersteuning van hulporganisaties kan ontvangen. World Partners heeft families als die van Ayisha begeleidt om een nieuwe start te maken en weer een inkomen te genereren.

 

We hebben de 40 armste Afar families voorzien van in totaal 240 geiten. World Partners ondersteunde dit project met fondswerving en het verlenen van advies in de uitvoering.

Wetenswaardigheden
  • 40 families geholpen
  • 240 geiten gedoneerd