Hoop voor armen en verslaafden, Oekraïne

Multifunctioneel centrum en activiteiten bij klinieken

Mogelijk kent u dit project van de TV- en radio-uitzendingen vanuit EO Metterdaad

Veel mensen in het Noordwesten van Oekraïne leven een armoedig en uitzichtloos bestaan. Alcohol- en drugsverslavingen hebben grote impact op de lokale gemeenschappen en de stabiliteit binnen gezinnen.

Met ondersteuning vanuit EO Metterdaad, werkt World Partners samen met de lokale Oekraïense kerk om een duurzame verandering teweeg te brengen in de regio.

In samenwerking met World Partners zijn de afgelopen jaren diverse sociale activiteiten opgezet als onderdeel van de rehabilitatieprogramma’s. Zo kunnen de ex-verslaafden overdag meehelpen met het verbouwen van groenten, het verzorgen van dieren of houtbewerking. Deze activiteiten helpen de ex-verslaafden niet alleen met re-integreren in de maatschappij – er wordt daarnaast ook geld mee verdiend waarmee de kosten van de rehabilitatiecentra kunnen worden gedekt.

In 2019 wordt gewerkt aan het bouwen van een multifunctioneel centrum in Oles’k, een dorp in het Westen van Oekraïne wat grote armoede en veel alcoholverslaving kent. Vanuit dit centrum zullen diverse sociale activiteiten worden uitgevoerd, zoals het opvangen van hulpbehoevende kinderen en ouderen, het geven van trainingen en daarnaast maaltijdprojecten voor mensen die niet dagelijks te eten hebben. Het centrum zal worden beheerd door de lokale kerk en biedt ook een plek voor lokale Christenen om op zondag samen te komen.

Voor de bouw van het multifunctionele centrum werkt World Partners samen met de werkgroep Believe in Oles’k. Klik hier voor de website van Believe in Oles’k.

EO Metterdaad heeft in de maand april een viertal uitzendingen uitgezonden over dit project. Klik hier voor een overzicht van de uitzendingen.

Klik hier voor het radio interview van de EO met World Partners.

World Partners is naast de financiële ondersteuning ook veel betrokken bij het opzetten en coördineren van sociale activiteiten in de regio. Hierbij wordt soms samengewerkt met Boerderij Adama, één van de andere World Partners-projecten in Oekraïne.

Naast het bouwen van het multifunctionele centrum en het opzetten van diverse inkomensgenererende activiteiten bij de verslavingsklinieken, wordt in de omgeving ook winterhulp geboden, maaltijdprojecten opgezet en heeft World Partners een weeshuis opgezet.

 

Wetenswaardigheden
  • 6 verslavingsklinieken ondersteund
  • 70% van de verslaafden blijft voorgoed afgekickt

 

 

Dit project financieel ondersteunen? Klik hier om een donatie te doen: